BrewDog tuo vain Suomen markkinoille tuotetun oluen ”Hello My Name is Sari”.

16.11.2017

In this section
BrewDog tuo vain Suomen markkinoille tuotetun oluen ”Hello My Name is Sari”.

Skotlantilaisen BrewDog-pienpanimon suomalaisilla ystävillä on syytä juhlaan tänään, kun panimo julkistaa ainoastaan Suomen markkinoille tarkoitetun oluen. Kolme vuotta edellisen vain Suomessa myyniin tulleen oluen julkistuksen jälkeen BrewDog tuo Suomen markkinoille uuden mustikoilla maustetun Double IPA -oluen. Tämä olut, nimeltään Hello My Name is Sari, on saatavilla koko maassa tästä päivästä lähtien.

  • Hello My Name is Sari on yksi yhdeksästä muusta “Hello My Name Is…” -Double IPA -oluesta, joista jokaisen BrewDog on pannut vain yksiä markkinoita varten kiitollisuuden osoituksena tuotteidensa vannoutuneita kallistelijoita kohtaan Suomessa, Norjassa, Alankomaissa, Espanjassa, Italiassa, Saksassa, Ranskassa, Irlannissa ja Ruotsissa.
  • Jokainen näistä oluista on maustettu vain yhdellä yksittäisellä hedelmällä, jolla on vahva symbolinen yhteys kyseiseen maahan.
  • Kun BrewDogin piti keksiä nimi kunkin maan oluelle, se pyysi apua tuotteidensa uskollisilta ja kovaäänisiltä ystäviltä kohdemaassa, jotta tuotteelle saataisiin maata hyvin kuvastava nimi.
  • BrewDog käytti Hello My Name is Sari  -oluen maustamiseen Suomea symbolisoivaa mustikkaa, joka on tullut tunnetuksi superruokana. Mustikalla on näkyvä asema suomalaisten ruokavaliossa kesäkuukausina, ja se on pullollaan antioksidantteja ja C-vitamiinia.
  • Vaikka tämä onkin ensimmäinen kerta, kun BrewDog julkistaa useita ”Hello My Name is…” -oluita samanaikaisesti, panimo on aiemmin tuonut Hello My Name is Päivi  -nimisen oluen Suomen markkinoille vuonna 2014. Nimellä viitattiin konservatiiviseen ja alkoholia vastustavaan suomalaiseen kansanedustajaan Päivi Räsäseen. Tällä kertaa BrewDogin suomalaiset ystävät päätyivät Sariin, joka on yksi suosituimmista Suomessa 1960- ja 1970-luvuilla tytöille annetuista nimistä. 
  • Suomi on jo pitkään ollut BrewDogin tärkeimpiä vientimarkkinoita. Alkuvuodesta 2014 BrewDogin suomalaiset ystävät suorastaan hukuttivat panimon pyyntöihin avata pubi maan pääkaupungissa Helsingissä. Vajaata vuotta myöhemmin BrewDog vastasi pyyntöihin perustamalla entiseen pankkirakennukseen pubin, jossa oli 24 hanaa.
  •  BrewDog on joukkorahoituksen kautta toteutettavan pääomanhankinnan edelläkävijä, ja viime kuussa panimo käynnisti jo viidennen ”Equity for Punks” -rahoituksenhankintakierroksensa (”kahisevaa kaljankippaajille”), joka rahoituksen hankintatapana on lajissaan ennätys. Panimon tarkoituksena on hankkia 56 miljoonaa euroa, jolla se voisi rahoittaa toimintojensa laajentamisen Euroopassa ja muualla maailmassa.
  • Tämä vain Suomen markkinoille valmistettava olut on kunnianosoitus BrewDogin suomalaisille sijoittajille ja ystäville ja samalla muistutus siitä, että he voisivat sijoittaa myös tällä kierroksella ja olla siten mukana pienpanimovallankumouksessa.

James Watt, toinen BrewDogin perustajista, toteaa:

“Meillä on ollut melkoinen onni, että oluellamme on Suomessa niinkin uskollinen kannattajakunta. Vuonna 2014 he lyöttäytyivät yhteen, vaativat pubia – ja saivat sen! Suomalaisilla ystävillämme on täysin sammumaton hyvän oluen jano”.

 “Hello My Name is Sari on olut, joka on kunnianosoitus oluittemme lukemattomille suomalaisille ystäville ja samalla toivomus kaikille muillekin tulemaan mukaan, jotta olutkulttuuri Suomessa ja muualla maailmassa saataisiin muuttumaan.